Zeilcharter Boreas

Zeilen met
de Boreas

Neem contact op

Schipper eigenaren Henk & Grietje

Wij willen jullie graag meenemen op onze stoere tjalk de Boreas! Vanuit onze thuishaven in Harlingen, de poort van het "Unesco werelderfgoed" de Waddenzee.

Wie zijn wij?

Wij willen jullie graag meenemen op onze stoere tjalk de Boreas! Vanuit onze thuishaven in Harlingen, de poort van het "Unesco werelderfgoed" de Waddenzee.

Als trotse eigenaren van onze stoere Tjalk de Boreas varen we als stel al heel wat jaren samen, Henk aan het roer en Grietje op het voordek. Henk vaart al bijna zijn hele leven, geboren in een schippersfamilie zit het varen hem in zijn DNA. Grietje is ondertussen al meer dan twintig jaar zijn vaste maatje en kan de gasten aan boord goed uitleggen hoe om te gaan met deze zeilboot. Samen zijn ze een profesioneel koppel die met de gasten een heerlijke zeilreis kunnen vormgeven. Bij een all-in zeilreis tovert Grietje de lekkerste gerechten op tafel. 

Onze passie en liefde voor het schip zie je terug in de sfeer, veel is handgemaakt in de loop der jaren door Henk. Elke winter en voorjaar proberen we de boot weer in optimale conditie te krijgen. Want zo'n schip heeft ook zijn onderhoud nodig.

Op de Boreas ontmoet je elkaar en geniet je samen van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft, het Waddengebied, het IJselmeer en of friese meren. Ervaar de rust en stilte. Ga eens even helemaal off-line, je gaat het niet missen! Zodra de zeilen gehesen zijn samen met elkaar, is er rust en stilte en of het schip scheert schuin door het water met het bruisende geluid van het water en het janken van de wind. De wind die deze vorm van reizen enorm duurzaam maakt. Wij gebruiken heel weinig de moter, in de havens als we moeten aanmeren of afmeren. 

Zodra jullie bij ons aan boord stappen proberen wij het jullie zo comfortabelijk mogelijk te maken. Flexibiliteit staat bij ons voorop. Bij ons kan je alles even loslaten en totaal ontspannen. 

Voor het laatste nieuws kijk op Facebook!

Lees meer
U bent hier: