Zeilcharter Boreas

Zeilen met
de Boreas

Neem contact op

Vaargebieden Waddengebied, IJsselmeer en Friese meren

De thuishaven van de Boreas is Harlingen. Hiervandaan kunnen we tochten maken naar het Waddengebied, het IJsselmeer en de Friese meren. In de winterperiode heeft de Boreas een ligplaats in Amsterdam.

Afhankelijk van getij en wind en de wensen van de gasten wordt aan het begin van de zeilvakantie bepaald waar de reis naar toe gaat. De Waddenzee is een uniek natuurgebied met de 5 prachtige eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Vijf eilanden, dat betekend 5 keer genieten! Bij langere tochten lukt het vaak om al deze eilanden aan te doen en te genieten van de open horizon, de grenseloze lucht die zich boven de Waddenzee uitstrekt en de natuurlijke overgang tussen wadplaten en de zee. We kunnen ook droogvallen met onze boot, dit betekend dat we de boot op een zandplaat varen en wachten tot het water weg is. Dan kunnen we vanaf de boot wandelen op het wad! Een unieke ervaring!

Varen we op het IJsselmeer doen we de mooie oude dorpjes als Workum of Enkhuizen aan en in sommige gevallen zeilen we door naar Amsterdam. Ook de Friese meren is een uniek gebied om te zeilen.

In de winterperiode ligt de Boreas in Amsterdam. Als het weer het toelaat kunnen er dagtochten met de boot gemaakt worden naar bijv. de Zaanse schans. En anders kunt u vanaf het schip de stad Amsterdam ontdekken.